ღვინოს აქვს საშუალო ლალისფერი შეფერილობა, დაბალი ინტენსივობის, მოცვის, წითელი მოცხარის, ტყის ნიადაგის, იის და ფერფლის არომატი. ღვინოს აქვს რბილი, მწიფე შინდისებური ტანინები, დაბალი მჟავიანობა და მაღალი ალკოჰოლი, რომელიც ღვინოს ზეთოვან სტუქტურას სძენს. ღვინოს აქვს ველურ კენკროვან ხილზე ორიენტირებული დიდხანს გამყოლი გემო. ღვინო საჭიროებს ხანმოკლე აერაციას 5-10 წუთის მანძილზე. ღვინის მრავალფეროვანი არომატებიდან გამომდინარე, შეგიძლიათ შეუხამოთ, გრილზე შემწვარ ორაგულის სტეიკს, სოკოს რიზოტოს, ქათმის ბარბიქიუს და ყველისა და ძეხვის დაფას.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- ღია წითელი
- ყვავილები
- ალუბალი
- მოცვი
- ნახევრადსხეულიანი
- წითელი მოცხარი
- ქვევრი
- თავკვერი
- ლავინა
- ქართლი
ღვინოს აქვს საშუალო ლალისფერი შეფერილობა, დაბალი ინტენსივობის, მოცვის, წითელი მოცხარის, ტყის ნიადაგის, იის და ფერფლის არომატი. ღვინოს აქვს რბილი, მწიფე შინდისებური ტანინები, დაბალი მჟავიანობა და მაღალი ალკოჰოლი, რომელიც ღვინოს ზეთოვან სტუქტურას სძენს. ღვინოს აქვს ველურ კენკროვან ხილზე ორიენტირებული დიდხანს გამყოლი გემო. ღვინო საჭიროებს ხანმოკლე აერაციას 5-10 წუთის მანძილზე. ღვინის მრავალფეროვანი არომატებიდან გამომდინარე, შეგიძლიათ შეუხამოთ, გრილზე შემწვარ ორაგულის სტეიკს, სოკოს რიზოტოს, ქათმის ბარბიქიუს და ყველისა და ძეხვის დაფას.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3