ღვინოს არის მუქი, ინტენსიური ლალისფერი. აქვს ოცხანური საფერესთვის დამახასიათებელი ველური კენკროვანი ხილის არომატები, ტყავის და ბოლის არომატები. ასევე იგრძნობა ინტენსიური, კასრის ტონები: ვანილის, დარიჩინის, მიხაკის და დამწვარი კედარის არომატი. პალეტზე, სასიამოვნოდ დომინირებს მუხის კასრის, ვანილისა და ბოლის ტონები. ღვინოს აქვს დავარგების პოტენციალი. მიირთვით 2024 წლიდან 2030 წლის ჩათვლით, შემწვარ ღორის ხორცთან, T-bone (თიბოუნ) სტეიკთან და შემწვარ, სისხლიან სარდელთან ერთად.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- მუქი ბროწეულისფერი
- მწიფე ალუბალი
- სანელებლები
- სასიამოვნო სიმჟავე
- ძლიერი ტანინი
- ქვევრი/მუხის კასრი
- ოცხანური საფერე
- იმერეთი
ღვინოს არის მუქი, ინტენსიური ლალისფერი. აქვს ოცხანური საფერესთვის დამახასიათებელი ველური კენკროვანი ხილის არომატები, ტყავის და ბოლის არომატები. ასევე იგრძნობა ინტენსიური, კასრის ტონები: ვანილის, დარიჩინის, მიხაკის და დამწვარი კედარის არომატი. პალეტზე, სასიამოვნოდ დომინირებს მუხის კასრის, ვანილისა და ბოლის ტონები. ღვინოს აქვს დავარგების პოტენციალი. მიირთვით 2024 წლიდან 2030 წლის ჩათვლით, შემწვარ ღორის ხორცთან, T-bone (თიბოუნ) სტეიკთან და შემწვარ, სისხლიან სარდელთან ერთად.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3