ეს საფერავი მოკრეფილია ხელით, მეღვინეობის კუთვნილ ვენახში ნაფარეულის მიკროზონაში, რომელშიც ასევე ჩატარდა მწვანე რთველი, მოსავლის შესამცირებლად და ხარისხის გასაზრდელად.
ღვინოს აქვს მუქი ლალისფერი შეფერილობა, მწიფე მაყვლის, ალუბლის, შავი ქლიავის ჩირის, შავი პილპილის, თამბაქოს, იის და ვარდის გამომშრალი ფურცლების არომატი. ღვინო არის სრულსხეულიანი, ხისტი, მკვახე ტანინებით, დაუბალანსებელი კასრის ტონებით და ხანგრძლივი ტანინების დაბოლოებით. ღვინოს აქვს ალუბლის, ალუბლის კურკის და შავი ქლიავის ხანმოკლე დაბოლოება. ღვინო საჭიროებს ხანგრძლივ აერაციას 30-40 წუთის მანძილზე და ხბოს ოსობუკოსთან, საქონლის ბურგერთან, კარამელიზირებული ხახვით და ძროხის ჩაშუშულთან შეხამებას.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- ალუბლისფერი
- თამბაქო
- მიხაკი
- სხეულიანი
- ტანინიანი
- ქვევრი
- საფერავი
- კახეთი
ეს საფერავი მოკრეფილია ხელით, მეღვინეობის კუთვნილ ვენახში ნაფარეულის მიკროზონაში, რომელშიც ასევე ჩატარდა მწვანე რთველი, მოსავლის შესამცირებლად და ხარისხის გასაზრდელად.
ღვინოს აქვს მუქი ლალისფერი შეფერილობა, მწიფე მაყვლის, ალუბლის, შავი ქლიავის ჩირის, შავი პილპილის, თამბაქოს, იის და ვარდის გამომშრალი ფურცლების არომატი. ღვინო არის სრულსხეულიანი, ხისტი, მკვახე ტანინებით, დაუბალანსებელი კასრის ტონებით და ხანგრძლივი ტანინების დაბოლოებით. ღვინოს აქვს ალუბლის, ალუბლის კურკის და შავი ქლიავის ხანმოკლე დაბოლოება. ღვინო საჭიროებს ხანგრძლივ აერაციას 30-40 წუთის მანძილზე და ხბოს ოსობუკოსთან, საქონლის ბურგერთან, კარამელიზირებული ხახვით და ძროხის ჩაშუშულთან შეხამებას.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3