მეღვინეობის შესახებ
მეღვინეობა დაარსდა 2018 წელს, ჭიათურაში. ქალაქი, დასავლეთ საქართველოში, რომელიც ცნობილი არის მანგანუმის მოპოვებით. სწორედ ამ ქალაქის რეპუტაციის შეცვლა წარმოადგენს ამ მეღვინეობის ერთ-ერთ მიზანს. მფლობელმა, დავით ჩაჩანიძემ გადაწყვიტა ჭიათურაში მეღვინეობა დაეარსებინა და კუთვნილი 2 ჰექტარი მიწაც ამ მიზნის მიღწევისთვის გამოიყენა, რომელზეც დღეს იმერულ ჯიშებთან ერთად, გერმანული რისლინგიც არის გაშენებული. სოლომონე ღვინოს აყენებს, როგორც ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ისე უჟანგავი ფოლადის ავზებსა და მუხის კასრებში.
მეღვინე - გიორგი ლეჟავა.
მოცულობა
750მლ
ალკოჰოლი
11.5
ფერი
- ლალისფერი
არომატი
- მრავალფეროვანი წითელი ხილი
გემო
- გამოხატული მჟავიანობა
ტექნოლოგია
- ქვევრი
ჯიში
- ძელშავი
საოჯახო მარანი
- მარანი სოლომონე
რეგიონი
- იმერეთი
წელი
2022
მეღვინეობის შესახებ
მეღვინეობა დაარსდა 2018 წელს, ჭიათურაში. ქალაქი, დასავლეთ საქართველოში, რომელიც ცნობილი არის მანგანუმის მოპოვებით. სწორედ ამ ქალაქის რეპუტაციის შეცვლა წარმოადგენს ამ მეღვინეობის ერთ-ერთ მიზანს. მფლობელმა, დავით ჩაჩანიძემ გადაწყვიტა ჭიათურაში მეღვინეობა დაეარსებინა და კუთვნილი 2 ჰექტარი მიწაც ამ მიზნის მიღწევისთვის გამოიყენა, რომელზეც დღეს იმერულ ჯიშებთან ერთად, გერმანული რისლინგიც არის გაშენებული. სოლომონე ღვინოს აყენებს, როგორც ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ისე უჟანგავი ფოლადის ავზებსა და მუხის კასრებში.
მეღვინე - გიორგი ლეჟავა.