ღვინოს აქვს მუქი ალუბლისფერი შეფერილობა, შავი ქლიავის, მაყვალის, შავი მოცხარის, შავი ალუბლის, შავი პილპილის, კედარის, დარიჩინის და ვანილის არომატები. ღვინო არის დაბალანსებული, საშუალოსხეულიანი, რბილი ტანინებითა და საშუალო მჟავიანობით. აქვს მწიფე ქლიავის, მაყვალის და კასრის მსუბუქი ტონები და ხილზე ორიენტირებული ხანგრძლივი დაბოლოება. ღვინოს აქვს დავარგების პოტენციალი, მიირთვით 2023-2030 წლებში. ეს არის გასტრონომიული ღვინო, რომელიც მრავალფეროვან სამზარეულოს შეგიძლიათ შეუხამოთ. მიირთვით სპაგეტი ბოლონეზესთან, სოსისებთან, სარდელებთან, ბარბიქიუსთან, იხვის ხორცთან და ძროხის ჩაშუშულთან ერთად. სასურველია ღვინის აერაცია 20-30 წუთის მანძილზე.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- მუქი ალუბლისფერი
- შავი მოცხარი
- წითელი კენკროვანი ხილი
- სხეულიანი
- ტანინიანი
- ქვევრი
- საფერავი
- კახეთი
ღვინოს აქვს მუქი ალუბლისფერი შეფერილობა, შავი ქლიავის, მაყვალის, შავი მოცხარის, შავი ალუბლის, შავი პილპილის, კედარის, დარიჩინის და ვანილის არომატები. ღვინო არის დაბალანსებული, საშუალოსხეულიანი, რბილი ტანინებითა და საშუალო მჟავიანობით. აქვს მწიფე ქლიავის, მაყვალის და კასრის მსუბუქი ტონები და ხილზე ორიენტირებული ხანგრძლივი დაბოლოება. ღვინოს აქვს დავარგების პოტენციალი, მიირთვით 2023-2030 წლებში. ეს არის გასტრონომიული ღვინო, რომელიც მრავალფეროვან სამზარეულოს შეგიძლიათ შეუხამოთ. მიირთვით სპაგეტი ბოლონეზესთან, სოსისებთან, სარდელებთან, ბარბიქიუსთან, იხვის ხორცთან და ძროხის ჩაშუშულთან ერთად. სასურველია ღვინის აერაცია 20-30 წუთის მანძილზე.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3