ღვინო დამზადებულია თელავის რაიონის სოფელ ახმეტაში მოყვანილი ქისის ჯიშის ყურძნისგან. ღვინო დადუღდა და დავარგდა ქვევრში კახური ტრადიციული მეთოდის მიხედვით ჭაჭაზე 6 თვის განმავლობაში. შემდეგ კი დავარგდა მუხის კასრებში რამდენიმე თვით.
ღვინოს ახასიათებს ინტენსიური ქარვისფერი შეფერილობა, ბალახეულის ნაყენის, შავი ჩაის, წიწვოვანი მცენარეებისა და მოხალული თხილის არომატები. აქვს სრული სხეული, სახასიათო და ხისტი ტანინებით. გემოზე სასიამოვნოდ იგრძნობა ხილის ჩირის ტონები.
ღვინოს აქვს 3-4 წელი დავარგების პოტენციალი. კარგად შეეხამება მსუყე, ხორციან კერძებს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი
- ქარვისფერი
- ვანილი
- მინდვრის ყვავილები
- ნაზი ტანინი
- სხეულიანი
- ქვევრი/მუხის კასრი
- ქისი
- კახეთი
ღვინო დამზადებულია თელავის რაიონის სოფელ ახმეტაში მოყვანილი ქისის ჯიშის ყურძნისგან. ღვინო დადუღდა და დავარგდა ქვევრში კახური ტრადიციული მეთოდის მიხედვით ჭაჭაზე 6 თვის განმავლობაში. შემდეგ კი დავარგდა მუხის კასრებში რამდენიმე თვით.
ღვინოს ახასიათებს ინტენსიური ქარვისფერი შეფერილობა, ბალახეულის ნაყენის, შავი ჩაის, წიწვოვანი მცენარეებისა და მოხალული თხილის არომატები. აქვს სრული სხეული, სახასიათო და ხისტი ტანინებით. გემოზე სასიამოვნოდ იგრძნობა ხილის ჩირის ტონები.
ღვინოს აქვს 3-4 წელი დავარგების პოტენციალი. კარგად შეეხამება მსუყე, ხორციან კერძებს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი