ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი 2002 წელს დაარსდა და ერთ-ერთ პირველ საოჯახო მარანს წარმოადგენს, რომელმაც ქართული ღვინის განვითარების ადრეულ ეტაპზე გადაწყვიტა ღვინის წარმოება. მარანი მდებარეობს სოფელ სანიორეში, აღმოსავლეთ საქართველოში, კახეთის რეგიონში.
მეღვინეობას აქვს 40 ზე მეტი ყურძნის ჯიში რომლებზეც, კახა ჭოტიაშვილი (მეღვინე და დამფუძნებელი) ყოველწლიურად ექსპერიმენტებს ატარებს. მეღვინეობა იყენებს 14 სხვადასხვა ჯიშს კომერციული მიმართულებით, მათ შორის რამოდენიმე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშსაც. ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი საშუალო ზომის არის მარნებს შორის და საკუთარი ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნით აწარმოებს ღვინოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ენდემური საფუვრის კულტურის დახმარებით.
ღვინო ხასიათდება ლალისფერი შეფერილობით, აქვს საშუალო ინტენსივობის არომატული სტრუქტურა: ახასიათებს კენკრისა და ალუბლის არომატები, გემოზე გამოხატული აქვს მსუბუქი ტანინები და დაბალი მჟავიანობა. საშუალოდ ხანგრძლივი დაბოლოებით. იდეალურია ახლა მისართმევად და შესაძლებელია დაძველება 2028 წლამდე. შეეხამება ცხიმიან კერძებს.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3
- Red currant
- ყვავილები
- მდიდარი ბუკეტი
- ნაზი ტანინი
- შირაზი
- კახეთი
ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი 2002 წელს დაარსდა და ერთ-ერთ პირველ საოჯახო მარანს წარმოადგენს, რომელმაც ქართული ღვინის განვითარების ადრეულ ეტაპზე გადაწყვიტა ღვინის წარმოება. მარანი მდებარეობს სოფელ სანიორეში, აღმოსავლეთ საქართველოში, კახეთის რეგიონში.
მეღვინეობას აქვს 40 ზე მეტი ყურძნის ჯიში რომლებზეც, კახა ჭოტიაშვილი (მეღვინე და დამფუძნებელი) ყოველწლიურად ექსპერიმენტებს ატარებს. მეღვინეობა იყენებს 14 სხვადასხვა ჯიშს კომერციული მიმართულებით, მათ შორის რამოდენიმე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშსაც. ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი საშუალო ზომის არის მარნებს შორის და საკუთარი ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნით აწარმოებს ღვინოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ენდემური საფუვრის კულტურის დახმარებით.
ღვინო ხასიათდება ლალისფერი შეფერილობით, აქვს საშუალო ინტენსივობის არომატული სტრუქტურა: ახასიათებს კენკრისა და ალუბლის არომატები, გემოზე გამოხატული აქვს მსუბუქი ტანინები და დაბალი მჟავიანობა. საშუალოდ ხანგრძლივი დაბოლოებით. იდეალურია ახლა მისართმევად და შესაძლებელია დაძველება 2028 წლამდე. შეეხამება ცხიმიან კერძებს.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3