კალამი არის ნატურალური მცირე ზომის მეღვინეობა. მეღვინეა მალხაზ ხარბედია - მწერალი, ღვინის მწერალი, ჟურნალისტი, ღვინის კლუბის დამაარსებელი და საქართველოში, წამყვანი ღვინის ფესტივალების ორგანიზატორი.
ღვინო ფერმენტირებულია და დავარგებულია სრულ ჭაჭა-კლერტზე 8 თვის მანძილზე.
ღვინოს აქვს მოწითალო ქარვისფერი შეფერილობა. ღვინოს აქვს ატმის კურკის, მტვრიანი ქვების, ძლიერი შავი ჩაის და კარდამონის არომატი. ღვინო არის სრულსხეულიანი, მწიფე კომშისებური ტანინებით, მაღალი ალკოჰოლით და დაბალი მჟავიანობით. ღვინო საჭიროებს დავარგებას და სწორ საკვებთან შეხამება ღვინის ახალგაზრდა, ოდნავ ხისტი ხასიათის დასაბალანსებლად. შეუხამეთ, ტრიუფელის რიზოტოს, ოსო ბუკოს, ლურჯი ყველის ბურგერს და პიცა პეპერონის.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- გოზინაყი
- თაფლი
- მცენარეები
- სანელებლები
- ძლიერი ტანინი
- ხავერდოვანი დაბოლოება
- ხიხვი
- ახმეტა
- კახეთი
კალამი არის ნატურალური მცირე ზომის მეღვინეობა. მეღვინეა მალხაზ ხარბედია - მწერალი, ღვინის მწერალი, ჟურნალისტი, ღვინის კლუბის დამაარსებელი და საქართველოში, წამყვანი ღვინის ფესტივალების ორგანიზატორი.
ღვინო ფერმენტირებულია და დავარგებულია სრულ ჭაჭა-კლერტზე 8 თვის მანძილზე.
ღვინოს აქვს მოწითალო ქარვისფერი შეფერილობა. ღვინოს აქვს ატმის კურკის, მტვრიანი ქვების, ძლიერი შავი ჩაის და კარდამონის არომატი. ღვინო არის სრულსხეულიანი, მწიფე კომშისებური ტანინებით, მაღალი ალკოჰოლით და დაბალი მჟავიანობით. ღვინო საჭიროებს დავარგებას და სწორ საკვებთან შეხამება ღვინის ახალგაზრდა, ოდნავ ხისტი ხასიათის დასაბალანსებლად. შეუხამეთ, ტრიუფელის რიზოტოს, ოსო ბუკოს, ლურჯი ყველის ბურგერს და პიცა პეპერონის.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3