მეღვინეობის შესახებ
მარანი მდებარეობს საქართველოს დედაქალაქში, თბილისში. მეღვინეობას სათავეში უდგას მამაო, რომელიც დაბალი ინტერვენციით და ენდემური საფუვრის კულტურით აწარმოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით დაყენებულ ღვინოებს ქვევრში. მეღვინეობის ძირითად ფოკუსს წარმოადგენს კახეთის რეგიონი და ამ რეგიონისთვის დამახასიათებელი ყურძნის ჯიშები, თუმცა მარანი ასევე იყენებს რამოდენიმე დასავლურ ყურძნის ჯიშსაც.
მოცულობა
750 მლ
ალკოჰოლი
13.5%
ფერი
ქარვისფერი
არომატი
- თეთრი ხილის ჩირი
- ქიშმიში
გემო
- ვაშლის ხილფაფა
- ნიგოზი
- სხეულიანი
- ტანინიანი
ტექნოლოგია
ქვევრი
ჯიში
- ქისი
საოჯახო მარანი
Utskinari
ადგილი
- ახმეტა
რეგიონი
- კახეთი
წელი
2019
მეღვინეობის შესახებ
მარანი მდებარეობს საქართველოს დედაქალაქში, თბილისში. მეღვინეობას სათავეში უდგას მამაო, რომელიც დაბალი ინტერვენციით და ენდემური საფუვრის კულტურით აწარმოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით დაყენებულ ღვინოებს ქვევრში. მეღვინეობის ძირითად ფოკუსს წარმოადგენს კახეთის რეგიონი და ამ რეგიონისთვის დამახასიათებელი ყურძნის ჯიშები, თუმცა მარანი ასევე იყენებს რამოდენიმე დასავლურ ყურძნის ჯიშსაც.