ერეკლე ლოლაძის საოჯახო მეღვინეობას მცირე ასაკიდან უდგას სათავეში, ის პროფესიით მეღვინეა და მრავალწლიანმა თეორიულმა და პრაქტიკულმა ცოდნამ საბოლოოდ ჩამოაყალიბა ერთ-ერთ წარმატებულ მეღვინედ, რომელსაც თავისი მიმართულება და სტილი აქვს.
ერეკლე მუშაობს როგორც ტრადიციული ქვევრის ასევე კლასიკური მეღვინეობის მიმართულებით, რომელიც როგორც თავად ამბობს მისი კომფორტის ზონაა და მის ნიშად იქცა.
ერეკლეს ღვინოების დაგემოვნებისას ცალსახად იგრძნობა მისი პროგრესული და თანამედროვე ხედვა.