ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი 2002 წელს დაარსდა და ერთ-ერთ პირველ საოჯახო მარანს წარმოადგენს, რომელმაც ქართული ღვინის განვითარების ადრეულ ეტაპზე გადაწყვიტა ღვინის წარმოება. მარანი მდებარეობს სოფელ სანიორეში, აღმოსავლეთ საქართველოში, კახეთის რეგიონში.
მეღვინეობას აქვს 40 ზე მეტი ყურძნის ჯიში რომლებზეც, კახა ჭოტიაშვილი (მეღვინე და დამფუძნებელი) ყოველწლიურად ექსპერიმენტებს ატარებს. მეღვინეობა იყენებს 14 სხვადასხვა ჯიშს კომერციული მიმართულებით, მათ შორის რამოდენიმე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშსაც. ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი საშუალო ზომის არის მარნებს შორის და საკუთარი ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნით აწარმოებს ღვინოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ენდემური საფუვრის კულტურის დახმარებით.
ღვინოს აქვს საშუალო ინტენსივობის ქარვისფერი, მოოქროსფრო შეფერილობა არის კრიალა და გამჭირვალე. არომატზე არის საშუალოდ ინტენსიური, აქვს მწიფე ვაშლისა და გარგრის ჩირის არომატი. გემო აქვს საშუალო ინტენსივობის, აქვს საშუალო სხეული, დაბალი მჟავიანობა და საშუალო ტანინი. ღვინო მზად არის ახლა მისართმევად.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3
- ქარვისფერი
- თეთრი მწიფე ხილი
- რბილი
- ჰარმონიული
- ქვევრი
- მწვანე
- ქისი
- სანიორე
- კახეთი
ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი 2002 წელს დაარსდა და ერთ-ერთ პირველ საოჯახო მარანს წარმოადგენს, რომელმაც ქართული ღვინის განვითარების ადრეულ ეტაპზე გადაწყვიტა ღვინის წარმოება. მარანი მდებარეობს სოფელ სანიორეში, აღმოსავლეთ საქართველოში, კახეთის რეგიონში.
მეღვინეობას აქვს 40 ზე მეტი ყურძნის ჯიში რომლებზეც, კახა ჭოტიაშვილი (მეღვინე და დამფუძნებელი) ყოველწლიურად ექსპერიმენტებს ატარებს. მეღვინეობა იყენებს 14 სხვადასხვა ჯიშს კომერციული მიმართულებით, მათ შორის რამოდენიმე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშსაც. ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი საშუალო ზომის არის მარნებს შორის და საკუთარი ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნით აწარმოებს ღვინოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ენდემური საფუვრის კულტურის დახმარებით.
ღვინოს აქვს საშუალო ინტენსივობის ქარვისფერი, მოოქროსფრო შეფერილობა არის კრიალა და გამჭირვალე. არომატზე არის საშუალოდ ინტენსიური, აქვს მწიფე ვაშლისა და გარგრის ჩირის არომატი. გემო აქვს საშუალო ინტენსივობის, აქვს საშუალო სხეული, დაბალი მჟავიანობა და საშუალო ტანინი. ღვინო მზად არის ახლა მისართმევად.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3