ვაზისუბნის მამული დაარსდა 1891 წელს, სულხან ჭავჭავაძის მიერ, რომელიც ქართული მეღვინეობის პიონერი გახლდათ, ამის შემდეგ მისი აღდგენა მოხერხდა 2013 წელს და ამ ისტორიულმა მეღვინეობამ ახალი სიცოცხლე დაიწყო.
მეღვინე ლადო უზუნაშვილი საერთაშორისოდ ცნობილი ენოლოგია, მისი კარიერა ავსტრალიასა და საქართველოში წარმატებით მიმდინარეობს.
3 ქვევრი არის ცალ-ცალკე ქვევრში დადუღებული სამი ჯიშის ღვინის ბლენდი. არის საშუალო ინტენსივობის ქარვისფერი, გამჭირვალე და კრიალა. ახასიათებს საშუალო ხანგრძლივობის არომატი, მწიფე ხილის, გარგრის, ჩამწიფებული ლიმონის, ატმის, მურაბებისა და ხმელი ბალახების არომატები, ასევე აღმოსავლური სუნელებისა და ყურძნის არომატი. გემოზე ღვინო არის ლაღი, დაბალანსებული, არომატული, ცოცხალი მჟავიანობით, დაბალანსებული ტანინითა და საშულოზე ხანგრძლივი დაბოლოებით. ამ ღვინის სიამოვნების მიღება შესაძლებელია დღესვე აქვს დავარგების პოტენციალი 2035 წლამდე. ღვინო შეეხამება მოხარშულ ხბოს ხორცს, შემწვარ თევზეულსა და ინდურ სამზარეულოს.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3
- ქარვისფერი
- გარგარი
- თაფლი
- სუნელები
- ტროპიკული ხილი
- ციტრუსი
- კომში
- მწვანე ჩაი
- ძირტკბილა
- წკრიალა დაბოლოება
- ქვევრი
- მწვანე
- რქაწითელი
- ქისი
- მუკუზანი
- კახეთი
ვაზისუბნის მამული დაარსდა 1891 წელს, სულხან ჭავჭავაძის მიერ, რომელიც ქართული მეღვინეობის პიონერი გახლდათ, ამის შემდეგ მისი აღდგენა მოხერხდა 2013 წელს და ამ ისტორიულმა მეღვინეობამ ახალი სიცოცხლე დაიწყო.
მეღვინე ლადო უზუნაშვილი საერთაშორისოდ ცნობილი ენოლოგია, მისი კარიერა ავსტრალიასა და საქართველოში წარმატებით მიმდინარეობს.
3 ქვევრი არის ცალ-ცალკე ქვევრში დადუღებული სამი ჯიშის ღვინის ბლენდი. არის საშუალო ინტენსივობის ქარვისფერი, გამჭირვალე და კრიალა. ახასიათებს საშუალო ხანგრძლივობის არომატი, მწიფე ხილის, გარგრის, ჩამწიფებული ლიმონის, ატმის, მურაბებისა და ხმელი ბალახების არომატები, ასევე აღმოსავლური სუნელებისა და ყურძნის არომატი. გემოზე ღვინო არის ლაღი, დაბალანსებული, არომატული, ცოცხალი მჟავიანობით, დაბალანსებული ტანინითა და საშულოზე ხანგრძლივი დაბოლოებით. ამ ღვინის სიამოვნების მიღება შესაძლებელია დღესვე აქვს დავარგების პოტენციალი 2035 წლამდე. ღვინო შეეხამება მოხარშულ ხბოს ხორცს, შემწვარ თევზეულსა და ინდურ სამზარეულოს.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3