ღვინო დამზადდა ქვევრში, ტრადიციული ტექნოლოგიის მიხედვით, ხანგრძლივი მაცერაციის შედეგად, ქისის ჯიშის ყურძნისგან. არის ქარვისფერი, ახასიათებს გარგრის ჩირის, გამომცხვარი კომშის, შავი ჩაისა და სანელებლების არომატები. აქვს სრული, სხეულიანი, მრგვალი ტანინები და გამყოლი გემო.
ღვინო უკვე 5 წლის არის და კარგად გამოხატავს საკუთარ ასაკს. შეინარჩუნებს იდეალურ ფორმას უახლოესი ერთი-ორი წლის განმავლობაში. კარგად შეეხამება ჩირეულს, გამომცხვარი ვაშლის დესერტს და დელიკატურად მომზადებული ფრინველის ან ბატკნის ხორცის კერძებს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი
- მწიფე თეთრი ხილი
- სხეულიანი
- ტანინიანი
- ქვევრი
- ქისი
- კახეთი
მარანი „39 ქვევრის“ ძირითადი ფასეულობა ტრადიციული ქართული ღვინოა, უძველესი მეთოდით ქვევრში დაყენებული, ადგილობრივი ჯიშებიდან. მარანი და ვენახები გაშენებულია სოფელ ბიწმენდში, სადაც ოთხი გამორჩეული ქართული ვაზის ჯიში მოჰყავთ (შავკაპიტო, გორული მწვანე, ქისი და ხიხვი). ვენახები გაშენებულია ალუვიურ კარბონატულ ნიადაგზე,რომელიც მნიშვნელოვნად მდიდარია მინერალებით და მიკროელემენტებით. ნიადაგის ეს მახასიათებლები კი ღვინოს ძლიერ და დასამახსოვრებელ ხასიათს სძენს, რომელიც გემოზე მინერალებით და სრული სხეულით გამოიხატება.
ღვინო დამზადდა ქვევრში, ტრადიციული ტექნოლოგიის მიხედვით, ხანგრძლივი მაცერაციის შედეგად, ქისის ჯიშის ყურძნისგან. არის ქარვისფერი, ახასიათებს გარგრის ჩირის, გამომცხვარი კომშის, შავი ჩაისა და სანელებლების არომატები. აქვს სრული, სხეულიანი, მრგვალი ტანინები და გამყოლი გემო.
ღვინო უკვე 5 წლის არის და კარგად გამოხატავს საკუთარ ასაკს. შეინარჩუნებს იდეალურ ფორმას უახლოესი ერთი-ორი წლის განმავლობაში. კარგად შეეხამება ჩირეულს, გამომცხვარი ვაშლის დესერტს და დელიკატურად მომზადებული ფრინველის ან ბატკნის ხორცის კერძებს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი