ღვინო დამზადებულია მუკუზნის მიკროზონაში მოწეული საფერავის ჯიშის ყურძნისგან ქვევრში, კახური ტრადიციული მეთოდით. არის ალუბლისფერი, შინდისფერი ელფერით. გამოხატულია ტყის კენკრის, ალუბლის, ქლიავის, სანელებლებისა და ტყის საფარის არომატები. აქვს საშუალო სხეული, მომრგვალებული ტანინებითა და საშუალო ხანგრძლივობით. გემოზე დაყვება მცირეოდენი სიმწარე.
ღვინოს აქვს რამდენიმე წელი დაძველების პოტენციალი. მოუხდება ძეხვეულს, ღორის ხორცის კერძებსა და მოთუშულ სოკოს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი
- მუქი ლალისფერი
- ალუბალი
- ზეთისხილი
- შავი ქლიავი
- ხილის ბუკეტი
- ქვევრი
- საფერავი
- მუკუზანი
- კახეთი
ღვინო დამზადებულია მუკუზნის მიკროზონაში მოწეული საფერავის ჯიშის ყურძნისგან ქვევრში, კახური ტრადიციული მეთოდით. არის ალუბლისფერი, შინდისფერი ელფერით. გამოხატულია ტყის კენკრის, ალუბლის, ქლიავის, სანელებლებისა და ტყის საფარის არომატები. აქვს საშუალო სხეული, მომრგვალებული ტანინებითა და საშუალო ხანგრძლივობით. გემოზე დაყვება მცირეოდენი სიმწარე.
ღვინოს აქვს რამდენიმე წელი დაძველების პოტენციალი. მოუხდება ძეხვეულს, ღორის ხორცის კერძებსა და მოთუშულ სოკოს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი