მეღვინეობა დაარსდა 2017 წელს, ღვინოზე შეყვარებული ირაკლი ფერაძის მიერ, რომელიც არის როგორც დამფუძნებელი, ისე მეღვინე. მეღვინეობა მუშაობს 3 სხვადასხვა რეგიონის ჯიშზე, ქართლიდან, კახეთიდან და იმერეთიდან, რომლებსაც ასევე სამი სხვადასხვა მეღვინეობის ტექნიკის გამოყენებით აწარმოებს, ესენია ქვევრის ტექნოლოგია, უჟანგავი ფოლადის ავზებში ღვინის დაყენება და ფრანგული მუხის კასრებში ღვინის დავარგება ბატონაჟის თანხლებით. მეღვინეობა მდებარეობს მცხეთის რაიონში, საქართველოს ცენტრალურ ნაწილში. მეღვინეობა ყოველწლიურად აწარმოებს დაახლოებით 50,000 ბოთლს.
ღვინო ფერმენტირებულია უჟანგავ ავზში, კონვენციური მეღვინეობის ტექნიკების გამოყენებით.
ვენახი მდებარეობს, საქართველოს ცენტრალურ ნაწილში, ქართლის რეგიონში, სოფელ მუხრანში.
ღვინოს აქვს ღია ალუბლისფერი შეფერილობა, საშუალო ინტენსივობის, ალუბლის, შინდის, წითელი ტყემლის, ველური კოწახურისა და წითელი მოცხარის არომატი. გემოზე ღვინო დაბალანსებულია, ხავერდოვანი ახალგაზრდა ტანინებით, ცოცხალი, მაღალი მჟავიანობით და აქვს საშუალო გამყოლი, ველური კენკრის, კოწახურის, ასკილის და ალუბლის გემოები.
ღვინო არის ცინცხალი და ხალისიანი, რეკომენდირებულია მიირთვათ უახლოესი 5 წლის მანძილზე. 2022-2026. შეუხამეთ ბურგერებს, პიცას და ორაგულის სტეიკს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- ლალისფერი
- ალუბალი
- ველური კენკრა
- თხელი
- ნაზი
- სასიამოვნო სიმჟავე
- კლასიკური
- თავკვერი
- მუხრანი
- ქართლი
მეღვინეობა დაარსდა 2017 წელს, ღვინოზე შეყვარებული ირაკლი ფერაძის მიერ, რომელიც არის როგორც დამფუძნებელი, ისე მეღვინე. მეღვინეობა მუშაობს 3 სხვადასხვა რეგიონის ჯიშზე, ქართლიდან, კახეთიდან და იმერეთიდან, რომლებსაც ასევე სამი სხვადასხვა მეღვინეობის ტექნიკის გამოყენებით აწარმოებს, ესენია ქვევრის ტექნოლოგია, უჟანგავი ფოლადის ავზებში ღვინის დაყენება და ფრანგული მუხის კასრებში ღვინის დავარგება ბატონაჟის თანხლებით. მეღვინეობა მდებარეობს მცხეთის რაიონში, საქართველოს ცენტრალურ ნაწილში. მეღვინეობა ყოველწლიურად აწარმოებს დაახლოებით 50,000 ბოთლს.
ღვინო ფერმენტირებულია უჟანგავ ავზში, კონვენციური მეღვინეობის ტექნიკების გამოყენებით.
ვენახი მდებარეობს, საქართველოს ცენტრალურ ნაწილში, ქართლის რეგიონში, სოფელ მუხრანში.
ღვინოს აქვს ღია ალუბლისფერი შეფერილობა, საშუალო ინტენსივობის, ალუბლის, შინდის, წითელი ტყემლის, ველური კოწახურისა და წითელი მოცხარის არომატი. გემოზე ღვინო დაბალანსებულია, ხავერდოვანი ახალგაზრდა ტანინებით, ცოცხალი, მაღალი მჟავიანობით და აქვს საშუალო გამყოლი, ველური კენკრის, კოწახურის, ასკილის და ალუბლის გემოები.
ღვინო არის ცინცხალი და ხალისიანი, რეკომენდირებულია მიირთვათ უახლოესი 5 წლის მანძილზე. 2022-2026. შეუხამეთ ბურგერებს, პიცას და ორაგულის სტეიკს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3