საფერავის ჯიშის ყურძნისგან ქვევრში დამზადებული ღვინო ხასიათდება მუქი ალუბლისფერი შეფერილობით. აქვს საფერავისთვის დამახასიათებელი ჯიშური არომატები როგორიცაა ტყის შავი კენკრა, განსაკუთრებით მაყვალი და მოცვი. ასევე იგრძნობა ხორცის და ტყის ნიადაგის არომატები. აქვს სრული სხეული, ძლიერი ტანინები და ხანგრძლივი დაბოლოება. მაღალალკოჰოლურია.
ამ მომენტისთვის ღვინო ახალგაზრდაა, აქვს ბოთლში დაძველების დაახლოებით 4-5 წლიანი პოტენციალი. იდეალურად შეეხამება სტეიკს, არგენტინულ ბარბექიუს, ბოსტნეულის რაგუს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი
- მუქი იისფერი
- მწიფე ალუბალი
- წითელი კენკრა
- მაღალი ტანინი
- მაყვალი
- ქვევრი
- საფერავი
- ყვარელი
- კახეთი
საფერავის ჯიშის ყურძნისგან ქვევრში დამზადებული ღვინო ხასიათდება მუქი ალუბლისფერი შეფერილობით. აქვს საფერავისთვის დამახასიათებელი ჯიშური არომატები როგორიცაა ტყის შავი კენკრა, განსაკუთრებით მაყვალი და მოცვი. ასევე იგრძნობა ხორცის და ტყის ნიადაგის არომატები. აქვს სრული სხეული, ძლიერი ტანინები და ხანგრძლივი დაბოლოება. მაღალალკოჰოლურია.
ამ მომენტისთვის ღვინო ახალგაზრდაა, აქვს ბოთლში დაძველების დაახლოებით 4-5 წლიანი პოტენციალი. იდეალურად შეეხამება სტეიკს, არგენტინულ ბარბექიუს, ბოსტნეულის რაგუს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი