ღვინოს აქვს ინტენსიური ლალისფერი შეფერილობა, არის ცოცხალი და არომატული. ახასაითებს სიმწიფეში შესული კენკრის, ჟოლოს, მარწყვისა და მოცხარის არომატები. გემოზე ღვინო რბილია, საშუალო, ცოცხალი მჟავიანობითა და ტანინების საშუალო შემცველობით. აქვს გემოს საშუალო ხანგრძლივობა. იდეალურია ახლა მისართმევად და შესაძლებელია მისი დაძველება 2026 წლამდე. უმჯობესია ახლად მირთმევა. შეეხამება გრილზე შემწვარ სიბასსა და ბოსტნეულს.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3
- მუქი ბროწეულისფერი
- კენკრა
- სხეულიანი
- ჰარმონიული
- კლასიკური
- საფერავი
- აკიდო
- კახეთი
დასახელება აკიდო ნიშნავს მოკლედ აჭრილ ვაზის მტევნებიან რქას, რომელსაც საზამთროდ ინახავდნენ, ამიტომ მათ მარაგშიც მრავალფეროვანი არჩევანია რომელსაც შეგვიძლია გავეცნოთ. მათი ღვინოები დამზადებულია კარბონული მაცერაციის პრინციპებით, რაც გულისხმობს ყურძნის დაუზიანებელ დამარცვლას და მოთავსებას უჟანგავ ავზებში, ტემპერატურილი კონტროლის დაცვითა და მცირე რაოდენობით გადამუშავებული ყურძნის დამატებით, რომელიც ხელს უწყობს ფერმენტაციის პროცესის დაწყებას.
აკიდო კორპორაცია ქართული ღვინის ერთ-ერთი ეტიკეტია რომელიც 2020 წელს, ხოლო თავად კორპორაცია ქართული ღვინო 1998 წელს წინანდალში დაარსდა.
ღვინოს აქვს ინტენსიური ლალისფერი შეფერილობა, არის ცოცხალი და არომატული. ახასაითებს სიმწიფეში შესული კენკრის, ჟოლოს, მარწყვისა და მოცხარის არომატები. გემოზე ღვინო რბილია, საშუალო, ცოცხალი მჟავიანობითა და ტანინების საშუალო შემცველობით. აქვს გემოს საშუალო ხანგრძლივობა. იდეალურია ახლა მისართმევად და შესაძლებელია მისი დაძველება 2026 წლამდე. უმჯობესია ახლად მირთმევა. შეეხამება გრილზე შემწვარ სიბასსა და ბოსტნეულს.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3