ღვინო ძოწისფერია, საშუალოდ გამჭირვალე. ჩამტკბარი და გადამწიფებული ხილის არომატებით. გემოზე მკვეთრი ტანინით, საშუალო სიმჟავითა და კენკრის გემოთი.
ღვინო საინტერესოა მიირთვათ 8-9 წლის დავარგებით. კარგად შეეხამება ბოსტნეულს, პასტას, ხის სოკოს.
ქეთი ჯაფარიძე
ენოლოგიის მაგისტრი
- მუქი იისფერი
- მწიფე ალუბალი
- წითელი კენკრა
- ძლიერი ტანინი
- ქვევრი
- საფერავი
- ბაბუნიძის ღვინოები
- კახეთი
ბაბუნიძე მცირე საოჯახო მეღვინეობაა, ოჯახი რომლის გვარსაც მეღვინეობა ატარებს, ტრადიციიებით მეღვინეები არიან, სადაც 120 წლის წინ ჩაყრილი ვაზიდან იწურება კვლავაც ღვინო. მათი წინაპარი გიორგი ბაბუნიძე პირველი ქართველი იყო ვინც ევროპაში ქართული ღვინო გაიტანა. მარნის დამფუძნებელი და მთავარი მეღვინე გიორგი ბაბუნიძეა, რომელსაც მრავალწლიანი გამოცდილება აქვს საქართველოს წამყვან მეღვინეობებში მუშაობის და საბოლოოდ 2016 წელს შექმნა საკუთარი მეღვინეობა. მათი ვენახი სოფელ ართანაში, თელავშია გაშენებული, რომელიც 10 ჰა-ს შეადგენს. ღვინო ტრადიციული ქვევრის ტექნოლოგიით ყენდება, რომელიც გემოზე ძლიერი ტანინებით და სრული სხეულით ხასიათდება.
ღვინო ძოწისფერია, საშუალოდ გამჭირვალე. ჩამტკბარი და გადამწიფებული ხილის არომატებით. გემოზე მკვეთრი ტანინით, საშუალო სიმჟავითა და კენკრის გემოთი.
ღვინო საინტერესოა მიირთვათ 8-9 წლის დავარგებით. კარგად შეეხამება ბოსტნეულს, პასტას, ხის სოკოს.
ქეთი ჯაფარიძე
ენოლოგიის მაგისტრი