ქართლის ჯიში თავკვერი და წარმოშობით ფრანგული ჯიში შირაზი დაყენებულია ქვევრში კახური ტრადიციული მეთოდით ჭაჭა-კლერტზე. წარმოებულია ლიმიტირებულად, სულ 600 ბოთლი. ღვინო ალუბლისფერია, იისფერი კანტით. ექსტრაქტული, ხასიათიანი და ცოტა ხისტი ღვინოა. საფერავის ჯიშობრივი არომატებია გამოხატული: მაყვალი, ანწლი, შავი მოცხარი, შავი ქლიავი. ასევე აქვს როზმარინის, რეჰანისა და ხორცის ტონები. სხეულიანი ღვინოა მოუხეშო ტანინებით, მაღალი მჟავიანობით და ხანგრძლივი დაბოლოებით.
ღვინო სერვირებამდე დეკანტირებას მოითხოვს. აქვს ბოთლში დაძველების პოტენციალი. იდეალურად შეეხამება საქონლისა და ღორის ხორცის მსუყე კერძებს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი
- ალუბლისფერი
- ტყის კენკრა
- საშუალოზე მაღალი სხეული
- ქვევრი
- თავკვერი
- შირაზი
- სანიორე
- კახეთი
ქართლის ჯიში თავკვერი და წარმოშობით ფრანგული ჯიში შირაზი დაყენებულია ქვევრში კახური ტრადიციული მეთოდით ჭაჭა-კლერტზე. წარმოებულია ლიმიტირებულად, სულ 600 ბოთლი. ღვინო ალუბლისფერია, იისფერი კანტით. ექსტრაქტული, ხასიათიანი და ცოტა ხისტი ღვინოა. საფერავის ჯიშობრივი არომატებია გამოხატული: მაყვალი, ანწლი, შავი მოცხარი, შავი ქლიავი. ასევე აქვს როზმარინის, რეჰანისა და ხორცის ტონები. სხეულიანი ღვინოა მოუხეშო ტანინებით, მაღალი მჟავიანობით და ხანგრძლივი დაბოლოებით.
ღვინო სერვირებამდე დეკანტირებას მოითხოვს. აქვს ბოთლში დაძველების პოტენციალი. იდეალურად შეეხამება საქონლისა და ღორის ხორცის მსუყე კერძებს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი