ქინძმარაული დაცული ადგილწარმოშობის დასახელების ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი ღვინოა, რომელიც ქინძმარაულის მიკროზონაში მოწეული საფერავის ჯიშის ყურძნისგან არის დაყენებული კლასიკური მეთოდით.
ღვინო მუქი ბროწეულისფერია, აქვს თხელი სხეული და მსუბუქი ტანინები. ნარჩენი შაქრიანობა და მჟავიანობა კარგად დაბალანსებულია, რაც ღვინოს ჰარმონიულს და მარტივად მისართმევს ხდის. გამოხატულია ყვავილოვანი არომატები: ია, იასამანი და წითელი ვარდი, მარწყვის იოგურტისა და წითელი მოცხარის მურაბის ტონები.
ღვინო სასურველია მიირთვათ მის ადრეულ ასაკში. მოუხდება კარამელიზებულ ბოსტნეულს, დესერტებს, მსუბუქ და ცხარე ხორციან აპეტაიზერებს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი
- მუქი ბროწეულისფერი
- მაყვალი
- შავი მოცხარი
- ჰაეროვანი
- ჰარმონიული
- კლასიკური
- საფერავი
- ქინძმარაული
- კახეთი
ქინძმარაული დაცული ადგილწარმოშობის დასახელების ბუნებრივად ნახევრად ტკბილი ღვინოა, რომელიც ქინძმარაულის მიკროზონაში მოწეული საფერავის ჯიშის ყურძნისგან არის დაყენებული კლასიკური მეთოდით.
ღვინო მუქი ბროწეულისფერია, აქვს თხელი სხეული და მსუბუქი ტანინები. ნარჩენი შაქრიანობა და მჟავიანობა კარგად დაბალანსებულია, რაც ღვინოს ჰარმონიულს და მარტივად მისართმევს ხდის. გამოხატულია ყვავილოვანი არომატები: ია, იასამანი და წითელი ვარდი, მარწყვის იოგურტისა და წითელი მოცხარის მურაბის ტონები.
ღვინო სასურველია მიირთვათ მის ადრეულ ასაკში. მოუხდება კარამელიზებულ ბოსტნეულს, დესერტებს, მსუბუქ და ცხარე ხორციან აპეტაიზერებს.
დეა ფურცელაძე
ღვინის ექსპერტი, ღვინის ტურიზმის და მარკეტინგის მაგისტრი