მეღვინეობის შესახებ
ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი 2002 წელს დაარსდა და ერთ-ერთ პირველ საოჯახო მარანს წარმოადგენს, რომელმაც ქართული ღვინის განვითარების ადრეულ ეტაპზე გადაწყვიტა ღვინის წარმოება. მარანი მდებარეობს სოფელ სანიორეში, აღმოსავლეთ საქართველოში, კახეთის რეგიონში. მეღვინეობას აქვს 40 ზე მეტი ყურძნის ჯიში რომლებზეც, კახა ჭოტიაშვილი (მეღვინე და დამფუძნებელი) ყოველწლიურად ექსპერიმენტებს ატარებს. მეღვინეობა იყენებს 14 სხვადასხვა ჯიშს კომერციული მიმართლებით, მათ შორის რამოდენიმე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშსაც. ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი საშუალო ზომის არის მარნებს შორის და საკუთარი ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნით აწარმოებს ღვინოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ენდემური საფუვრის კულტურის დახმარებით.
მოცულობა
750მლ
ალკოჰოლი
13
ფერი
- ქარვისფერი
არომატი
- გადამწიფებული ხილი
- სანელებლები
გემო
- ინტენსიური
- ნაზი
ტექნოლოგია
- ქვევრი
რეგიონი
- კახეთი
წელი
2017
მეღვინეობის შესახებ
ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი 2002 წელს დაარსდა და ერთ-ერთ პირველ საოჯახო მარანს წარმოადგენს, რომელმაც ქართული ღვინის განვითარების ადრეულ ეტაპზე გადაწყვიტა ღვინის წარმოება. მარანი მდებარეობს სოფელ სანიორეში, აღმოსავლეთ საქართველოში, კახეთის რეგიონში. მეღვინეობას აქვს 40 ზე მეტი ყურძნის ჯიში რომლებზეც, კახა ჭოტიაშვილი (მეღვინე და დამფუძნებელი) ყოველწლიურად ექსპერიმენტებს ატარებს. მეღვინეობა იყენებს 14 სხვადასხვა ჯიშს კომერციული მიმართლებით, მათ შორის რამოდენიმე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშსაც. ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი საშუალო ზომის არის მარნებს შორის და საკუთარი ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნით აწარმოებს ღვინოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ენდემური საფუვრის კულტურის დახმარებით.