ღვინო დაყენებული არის ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ხანგრძლივი ჭაჭაზე დაყოვნებით.
ღვინო არის საშუალო ქარვისფერი. აქვს გარგარის, ატმის, ატმის კურკის და კირქვის არომატი. ღვინო არის სრულსხეულიანი, აქვს ხავერდოვანი ტანინები, დაბალანსებული, საშუალო მჟავიანობითა, მაღალი ალკოჰოლი და მწიფე კურკოვანი ხილის: ყვითელი ქლიავის, გარგარის და თეთრი ატმის საშუალო ხანგრძლივობის დაბოლოება.
ღვინოს აქვს დავარგების პოტენციალი, რეკომენდირებულია მიირთვათ 2022-2028 წლების მანძილზე. ეს არის გასტრონომიული ღვინო, რომელიც შეგიძლიათ შეუხამოთ ღორის ნეკნებს, ცხვრის ჩაშუშულს, დავარგებულ ყველს და ჩირებს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- ღია ქარვისფერი
- ლეღვი
- ციტრუსი
- მინერალური
- სასიამოვნო ტანინი
- ქვევრი
- გორული მწვანე
- ქართლი
მარანი „39 ქვევრის“ ძირითადი ფასეულობა ტრადიციული ქართული ღვინოა, უძველესი მეთოდით ქვევრში დაყენებული, ადგილობრივი ჯიშებიდან. მარანი და ვენახები გაშენებულია სოფელ ბიწმენდში, სადაც ოთხი გამორჩეული ქართული ვაზის ჯიში მოჰყავთ (შავკაპიტო, გორული მწვანე, ქისი და ხიხვი). ვენახები გაშენებულია ალუვიურ კარბონატულ ნიადაგზე,რომელიც მნიშვნელოვნად მდიდარია მინერალებით და მიკროელემენტებით. ნიადაგის ეს მახასიათებლები კი ღვინოს ძლიერ და დასამახსოვრებელ ხასიათს სძენს, რომელიც გემოზე მინერალებით და სრული სხეულით გამოიხატება.
ღვინო დაყენებული არის ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ხანგრძლივი ჭაჭაზე დაყოვნებით.
ღვინო არის საშუალო ქარვისფერი. აქვს გარგარის, ატმის, ატმის კურკის და კირქვის არომატი. ღვინო არის სრულსხეულიანი, აქვს ხავერდოვანი ტანინები, დაბალანსებული, საშუალო მჟავიანობითა, მაღალი ალკოჰოლი და მწიფე კურკოვანი ხილის: ყვითელი ქლიავის, გარგარის და თეთრი ატმის საშუალო ხანგრძლივობის დაბოლოება.
ღვინოს აქვს დავარგების პოტენციალი, რეკომენდირებულია მიირთვათ 2022-2028 წლების მანძილზე. ეს არის გასტრონომიული ღვინო, რომელიც შეგიძლიათ შეუხამოთ ღორის ნეკნებს, ცხვრის ჩაშუშულს, დავარგებულ ყველს და ჩირებს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3