ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი 2002 წელს დაარსდა და ერთ-ერთ პირველ საოჯახო მარანს წარმოადგენს, რომელმაც ქართული ღვინის განვითარების ადრეულ ეტაპზე გადაწყვიტა ღვინის წარმოება. მარანი მდებარეობს სოფელ სანიორეში, აღმოსავლეთ საქართველოში, კახეთის რეგიონში.
მეღვინეობას აქვს 40 ზე მეტი ყურძნის ჯიში რომლებზეც, კახა ჭოტიაშვილი (მეღვინე და დამფუძნებელი) ყოველწლიურად ექსპერიმენტებს ატარებს. მეღვინეობა იყენებს 14 სხვადასხვა ჯიშს კომერციული მიმართულებით, მათ შორის რამოდენიმე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშსაც. ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი საშუალო ზომის არის მარნებს შორის და საკუთარი ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნით აწარმოებს ღვინოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ენდემური საფუვრის კულტურის დახმარებით.
ღვინოს აქვს მუქი, გაუმჭვირვალე ლალისფერი შეფერილობა, წითელი ალუბლის, ველური კოწახურის, მაყვალის, მაყვლის ბუჩქის, შინდის და მსუბუქი შავი პილპილის არომატი. ღვინო სრულსხეულიანი, ცოცხალი მჟავიანობითა და ცინცხალი ხილის გემოებით. ღვინო ავლენს ცხვირზე დაპირებულ გემოებს. ღვინოს აქვს პოტენციალი რომ დავარგდეს. მიირთვით 2022-2030 წლებში, ძროხის შემწვარ ფილესთან წითელი ღვინის რედუქციით, შავ შოკოლადთან, კრემყველის და შებოლილი ძეხვის სენდვიჩთან და სპაგეტ ბოლონეზესთან ერთად.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- ალუბლისფერი
- კენკროვანი ხილი
- ქვევრი
- საფერავი
- სანიორე
- კახეთი
ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი 2002 წელს დაარსდა და ერთ-ერთ პირველ საოჯახო მარანს წარმოადგენს, რომელმაც ქართული ღვინის განვითარების ადრეულ ეტაპზე გადაწყვიტა ღვინის წარმოება. მარანი მდებარეობს სოფელ სანიორეში, აღმოსავლეთ საქართველოში, კახეთის რეგიონში.
მეღვინეობას აქვს 40 ზე მეტი ყურძნის ჯიში რომლებზეც, კახა ჭოტიაშვილი (მეღვინე და დამფუძნებელი) ყოველწლიურად ექსპერიმენტებს ატარებს. მეღვინეობა იყენებს 14 სხვადასხვა ჯიშს კომერციული მიმართულებით, მათ შორის რამოდენიმე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშსაც. ჭოტიაშვილის საოჯახო მარანი საშუალო ზომის არის მარნებს შორის და საკუთარი ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნით აწარმოებს ღვინოებს ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში, ენდემური საფუვრის კულტურის დახმარებით.
ღვინოს აქვს მუქი, გაუმჭვირვალე ლალისფერი შეფერილობა, წითელი ალუბლის, ველური კოწახურის, მაყვალის, მაყვლის ბუჩქის, შინდის და მსუბუქი შავი პილპილის არომატი. ღვინო სრულსხეულიანი, ცოცხალი მჟავიანობითა და ცინცხალი ხილის გემოებით. ღვინო ავლენს ცხვირზე დაპირებულ გემოებს. ღვინოს აქვს პოტენციალი რომ დავარგდეს. მიირთვით 2022-2030 წლებში, ძროხის შემწვარ ფილესთან წითელი ღვინის რედუქციით, შავ შოკოლადთან, კრემყველის და შებოლილი ძეხვის სენდვიჩთან და სპაგეტ ბოლონეზესთან ერთად.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3