ჭური ჩინებული წარმოადგენს მცირე ზომის მეღვინეობას, რომელიც დასავლეთ საქართველოში, იმერეთის რეგიონში, მეორე სვირში მდებარეობს. მეღვინეობა აწარმოებს ღვინოებს, როგორც ქვევრში (ქართული ტრადიციული მეთოდით), ისე უჟანგავი ფოლადის ავზებში კონვენციური მეღვინეობის ტექნიკების გამოყენებით.
ღვინოს აქვს მუქი ლალისფერი შეფერილობა.
შავი მოცხარი, შინდი, მაყვალი, ალუბალი და შავი შოკოლადის არომატები.
ღვინო დაბალანსებულია, საშუალო ტანინებით, მაღალი მჟავიანობით და ხილზე ორიენტირებული პალეტით. ასევე, ხანგრძლივი ხილზე ორიენტირებული დაბოლოება. ღვინოს აქვს დავარგების პოტენციალი, თუმცა მზად არის მისართმევად, მიირთვით 2023-2030 წლებში. შეუხამეთ, შავ შოკოლადს, გრილზე შემწვარ ორაგულს, რატატუის და შემწვარ ქათამს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- მუქი ძოწისფერი
- მწიფე წითელი ხილი
- წითელი კენკრა
- კენკრა
- ქვევრი
- ოცხანური საფერე
- საფერავი
- სვირი
- ყვარელი
- იმერეთი
- კახეთი
ჭური ჩინებული წარმოადგენს მცირე ზომის მეღვინეობას, რომელიც დასავლეთ საქართველოში, იმერეთის რეგიონში, მეორე სვირში მდებარეობს. მეღვინეობა აწარმოებს ღვინოებს, როგორც ქვევრში (ქართული ტრადიციული მეთოდით), ისე უჟანგავი ფოლადის ავზებში კონვენციური მეღვინეობის ტექნიკების გამოყენებით.
ღვინოს აქვს მუქი ლალისფერი შეფერილობა.
შავი მოცხარი, შინდი, მაყვალი, ალუბალი და შავი შოკოლადის არომატები.
ღვინო დაბალანსებულია, საშუალო ტანინებით, მაღალი მჟავიანობით და ხილზე ორიენტირებული პალეტით. ასევე, ხანგრძლივი ხილზე ორიენტირებული დაბოლოება. ღვინოს აქვს დავარგების პოტენციალი, თუმცა მზად არის მისართმევად, მიირთვით 2023-2030 წლებში. შეუხამეთ, შავ შოკოლადს, გრილზე შემწვარ ორაგულს, რატატუის და შემწვარ ქათამს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3