ღვინო დამზადებულია თეთრი ღვინის ტექნოლოგიით. არის ოქროსფერი, გამჭირვალე და კრიალა. ბასგემოზე ღვინო არის საშუალოდ ინტენსიური, საშუალო სხეულითა და ტანინით, აქვს ზომიერი მჟავიანობა და გემოს საშუალო ხანგრძლივობა. ღვინის ეტიკეტი მინიმალისტური და თანამედროვეა, კარგ მინიშნებას გვაძლევს ღვინის საბაზრო კლასიფიკაციაზე. დაძველების პოტენციალი: 2024-2027
საერთაშორისო კერძებთან შეხამება: ხბოს ნეკნები, მოთუშული კომბოსტო, შემწვარი თევზეული.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3
- ჩალისფერი
- ციტრუსი
- გამოხატული მჟავიანობა
- თეთრი ახალი ხილი
- მინერალური
- კლასიკური
- ციცქა
- იმერეთი
ბინეხის მეღვინეობა 1990 წელს დაარსდა, იგი თბილისში, ზაჰესში მდებარეობს. ბოლო წლების განმავლობაში ბინეხი ერთ-ერთი წამყვანი მეღვინეობა გახდა საქართველოში. მარნის მთავარი მეღვინე ბაჩანა ხალვაში წლებია რაც უძღვება პროცესებს, მისი შექმნილი არა ერთი გამორჩეული და საინტერესო ნიმუში ახსოვს ქართველ ღვინის ენთუზიასტებს. მეღვინეობასთან ერთად იგი ხელოვნებით არის გატაცებული და ქმნის უნიკალურ, ხელნაკეთ სათამაშოებს.მეღვინეობა ნაწილობრივ ფლობს ვენახებს როგორც დასავლეთ ასევე აღმოსავლეთ საქართველოში.
ღვინო დამზადებულია თეთრი ღვინის ტექნოლოგიით. არის ოქროსფერი, გამჭირვალე და კრიალა. ბასგემოზე ღვინო არის საშუალოდ ინტენსიური, საშუალო სხეულითა და ტანინით, აქვს ზომიერი მჟავიანობა და გემოს საშუალო ხანგრძლივობა. ღვინის ეტიკეტი მინიმალისტური და თანამედროვეა, კარგ მინიშნებას გვაძლევს ღვინის საბაზრო კლასიფიკაციაზე. დაძველების პოტენციალი: 2024-2027
საერთაშორისო კერძებთან შეხამება: ხბოს ნეკნები, მოთუშული კომბოსტო, შემწვარი თევზეული.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3