ანემოს დამფუძნებელი და მეღვინეა ანნა გოდაბრელიძე. ანნა ქართული თანამედროვე მეღვინეობის პიონერი და ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ფიგურაა, ანნა ღვინის ეროვნული სააგენტოს, დამოუკიდებელი სადეგუსტაციო კომიტეტის თავმჯდომარეა. მნიშვნელოვანია მისი როლი ახალგაზრდა მეღვინეების აღზრდაში, იგი საქართველოს ერთ-ერთი წამყვანი უნივერსიტეტის ლექტორი და მეღვინეობის პროგრამის მიმართულების ხელმძღვანელია.
ღვინის დუღილი მიმდინარეობდა 25-30% ჭაჭაზე ქვევრში და ვარგდებოდა ასევე ქვევრში 10 თვის მანძილზე. ყურძენის წარმომავლობა: იმერეთი, სვირი. ღვინოს ახასიათებს საშუალო ინტენსივობის ოქროსფერი შეფერილობა, არის საშუალოდ ინტენსიური არომატზე, გვხვდება კომშისა და შებრაწული ვაშრის ტონები. გემოზე ახასიათებს საშუალოზე მაღალი მჟავიანობა, საშუალო ტანინი და გემოს ხანმოკლე დაბოლოება. იდეალურია ახლა მისართმევად და არ საჭიროებს დაძველებას. კარგად შეეხამება გრილზე შემწვარ თევზსა და ქათამს.
რეზი ცეცხლაძე მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3
- ღია ქარვისფერი
- გარგარი
- მსხალი
- ცედრა
- სხეულიანი
- ტანინიანი
- ქვევრი
- კრახუნა
- ანემო
- იმერეთი
ანემოს დამფუძნებელი და მეღვინეა ანნა გოდაბრელიძე. ანნა ქართული თანამედროვე მეღვინეობის პიონერი და ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ფიგურაა, ანნა ღვინის ეროვნული სააგენტოს, დამოუკიდებელი სადეგუსტაციო კომიტეტის თავმჯდომარეა. მნიშვნელოვანია მისი როლი ახალგაზრდა მეღვინეების აღზრდაში, იგი საქართველოს ერთ-ერთი წამყვანი უნივერსიტეტის ლექტორი და მეღვინეობის პროგრამის მიმართულების ხელმძღვანელია.
ღვინის დუღილი მიმდინარეობდა 25-30% ჭაჭაზე ქვევრში და ვარგდებოდა ასევე ქვევრში 10 თვის მანძილზე. ყურძენის წარმომავლობა: იმერეთი, სვირი. ღვინოს ახასიათებს საშუალო ინტენსივობის ოქროსფერი შეფერილობა, არის საშუალოდ ინტენსიური არომატზე, გვხვდება კომშისა და შებრაწული ვაშრის ტონები. გემოზე ახასიათებს საშუალოზე მაღალი მჟავიანობა, საშუალო ტანინი და გემოს ხანმოკლე დაბოლოება. იდეალურია ახლა მისართმევად და არ საჭიროებს დაძველებას. კარგად შეეხამება გრილზე შემწვარ თევზსა და ქათამს.
რეზი ცეცხლაძე მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3