ღვინის დუღილი მიმდინარეობდა 25-30% ჭაჭაზე ქვევრში და ვარგდებოდა ასევე ქვევრში 10 თვის მანძილზე. ყურძენის წარმომავლობა: იმერეთი, სვირი. ღვინოს ახასიათებს საშუალო ინტენსივობის ოქროსფერი შეფერილობა, არის საშუალოდ ინტენსიური არომატზე, გვხვდება კომშისა და შებრაწული ვაშრის ტონები. გემოზე ახასიათებს საშუალოზე მაღალი მჟავიანობა, საშუალო ტანინი და გემოს ხანმოკლე დაბოლოება. იდეალურია ახლა მისართმევად და არ საჭიროებს დაძველებას. კარგად შეეხამება გრილზე შემწვარ თევზსა და ქათამს.
რეზი ცეცხლაძე მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3
- ღია ქარვისფერი
- გარგარი
- მსხალი
- სხეულიანი
- ტანინიანი
- ცედრა
- ქვევრი
- კრახუნა
- ანემო
- იმერეთი
ღვინის დუღილი მიმდინარეობდა 25-30% ჭაჭაზე ქვევრში და ვარგდებოდა ასევე ქვევრში 10 თვის მანძილზე. ყურძენის წარმომავლობა: იმერეთი, სვირი. ღვინოს ახასიათებს საშუალო ინტენსივობის ოქროსფერი შეფერილობა, არის საშუალოდ ინტენსიური არომატზე, გვხვდება კომშისა და შებრაწული ვაშრის ტონები. გემოზე ახასიათებს საშუალოზე მაღალი მჟავიანობა, საშუალო ტანინი და გემოს ხანმოკლე დაბოლოება. იდეალურია ახლა მისართმევად და არ საჭიროებს დაძველებას. კარგად შეეხამება გრილზე შემწვარ თევზსა და ქათამს.
რეზი ცეცხლაძე მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3