ღვინის ფერმენტაცია წარმართულია სპონტანურად. სითხე არის მუქი, ინტენსიური ქარვისფერი, გამჭირვალე და კრიალა. არომატზე გვხვდება მწიფე ყვითელი ხილისა და ლეღვის მურაბის არომატები. სასიამოვნოდ შესამჩნევია ბრეტანომიცესის არომატები, ტყავი, ბოლი. გემოზე არის საშუალოდ ინტენსიური, აქვს ძლიერი ტანინები, საშუალო მჟავიანობა და საშუალო ხანგრძლივობა. ძლიერი ტანინის მოყვარული ღვინის ენთუზიასტი მიიღებს ძალიან მრავალფეროვან გამოცდილებას, ხოლო მათთვის ვისთვისაც ძლიერი ტანინი რთულად მისაღებია ვურჩევდი დაელოდოს ამ ღვინის განვითარებას 2031 წლამდე. იდეალურად შეეხამება გერმანული წესით მომზადებულ ხორჩეულს. კანჭსა და დამწნილებულ კომბოსტოს.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3
- ქარვისფერი
- გარგარი
- მსხალი
- დაბალანსებული მჟავიანობა
- საშუალო სხეული
- ხავერდოვანი
- ქვევრი
- კახური მწვანე
- ხიხვი
- მანავი
- კახეთი
ღვინის ფერმენტაცია წარმართულია სპონტანურად. სითხე არის მუქი, ინტენსიური ქარვისფერი, გამჭირვალე და კრიალა. არომატზე გვხვდება მწიფე ყვითელი ხილისა და ლეღვის მურაბის არომატები. სასიამოვნოდ შესამჩნევია ბრეტანომიცესის არომატები, ტყავი, ბოლი. გემოზე არის საშუალოდ ინტენსიური, აქვს ძლიერი ტანინები, საშუალო მჟავიანობა და საშუალო ხანგრძლივობა. ძლიერი ტანინის მოყვარული ღვინის ენთუზიასტი მიიღებს ძალიან მრავალფეროვან გამოცდილებას, ხოლო მათთვის ვისთვისაც ძლიერი ტანინი რთულად მისაღებია ვურჩევდი დაელოდოს ამ ღვინის განვითარებას 2031 წლამდე. იდეალურად შეეხამება გერმანული წესით მომზადებულ ხორჩეულს. კანჭსა და დამწნილებულ კომბოსტოს.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3