მეღვინეობის შესახებ
მეღვინეობა მდებარეობს საქართველოს აღმოსავლეთ ნაწილში, სოფელ მუკუზანში. მეღვინეობა აწარმოებს ღვინოებს, როგორც ქართული ენდემური ჯიშებისგან, ისე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშებისგან ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში და თეთრი ღვინის ტექნოლოგიით უჟანგავი ფოლადის ავზებში.
მოცულობა
750 მლ
ალკოჰოლი
14%
ფერი
ლალისფერი
არომატი
- მრავალფეროვანი წითელი ხილი
გემო
- სხეულიანი
- ტანინიანი
- შებოლილი ტანინი
ტექნოლოგია
ქვევრი/მუხის კასრი
ჯიში
- საფერავი
ადგილი
- მუკუზანი
რეგიონი
- კახეთი
წელი
2019
მეღვინეობის შესახებ
მეღვინეობა მდებარეობს საქართველოს აღმოსავლეთ ნაწილში, სოფელ მუკუზანში. მეღვინეობა აწარმოებს ღვინოებს, როგორც ქართული ენდემური ჯიშებისგან, ისე საერთაშორისო ყურძნის ჯიშებისგან ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში და თეთრი ღვინის ტექნოლოგიით უჟანგავი ფოლადის ავზებში.