ღვინო დაყენებულია ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში. ჩინურთან ერთად გამოყენებულია მცირე რაოდენობით გორული მწვანეს ყურძნის ჯიში. ორივე ყურძნის ჯიში მოკრეფილია ქართლის რეგიონში, სოფელ ოკამში.
ღვინოს აქვს მოყვითალო შეფერილობა, ყვითელი ვაშლის, მსხლის და კომშის არომატი. ღვინოს არის მსუბუქ სხეულიანი, აქვს რბილი ტანინები, დაბალი მჟავიანობა და ყვითელი კურკოვანი ხილის ხანმოკლე დაბოლოება. ღვინო არის პრიმერი ტიპის და არ საჭიროებს დავარგებას. შეუხამეთ, მსუბუქ ყველს, დელიკატურ თევზის კერძებს ლიმონის სოუსით და გრილზე შემწვარ ქათამს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- თეთრი ხილი
- სხეულიანი
- ტანინიანი
- ჩინური
- ქართლი
ღვინო დაყენებულია ქართული ტრადიციული მეთოდით ქვევრში. ჩინურთან ერთად გამოყენებულია მცირე რაოდენობით გორული მწვანეს ყურძნის ჯიში. ორივე ყურძნის ჯიში მოკრეფილია ქართლის რეგიონში, სოფელ ოკამში.
ღვინოს აქვს მოყვითალო შეფერილობა, ყვითელი ვაშლის, მსხლის და კომშის არომატი. ღვინოს არის მსუბუქ სხეულიანი, აქვს რბილი ტანინები, დაბალი მჟავიანობა და ყვითელი კურკოვანი ხილის ხანმოკლე დაბოლოება. ღვინო არის პრიმერი ტიპის და არ საჭიროებს დავარგებას. შეუხამეთ, მსუბუქ ყველს, დელიკატურ თევზის კერძებს ლიმონის სოუსით და გრილზე შემწვარ ქათამს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3