მეღვინეობის შესახებ
ნიამორი საქართველოს აღმოსავლეთ ნაწილში, მცხეთის რაიონის პატარა სოფელ მუხრანში მდებარეობს. მარნის მთავარი მეღვინე გიორგი დავითაშვილია. ნიამორი წლიურად 30 ათას ბოთლს აწარმოებს.
ღვინის შესახებ
ყურძენი მოწეულია ქართლის რეგიონში. ღვინოს ახასიათებს საშუალო ინტენსივობის ლალისფერი შეფერილობა, დაბალი ინტენსივობის არომატი. გემოზე არის უხეში, ველური, სხეულიანი, ინტენსიური ტანინებით. გემოს საშუალო ხანგრძლივობით. იდეალურია ახლა მისართმევად და არ საჭიროებს დაძველებას. არ საჭიორებს შეხამებას.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3
მოცულობა
750 მლ
ალკოჰოლი
11%
ფერი
ლალისფერი
არომატი
- ველური კენკრა
- მაყვალი
გემო
- Lasting
- ტანინიანი
ტექნოლოგია
ქვევრი
ჯიში
- თავკვერი
რეგიონი
- ქართლი
წელი
2022
მეღვინეობის შესახებ
ნიამორი საქართველოს აღმოსავლეთ ნაწილში, მცხეთის რაიონის პატარა სოფელ მუხრანში მდებარეობს. მარნის მთავარი მეღვინე გიორგი დავითაშვილია. ნიამორი წლიურად 30 ათას ბოთლს აწარმოებს.
ღვინის შესახებ
ყურძენი მოწეულია ქართლის რეგიონში. ღვინოს ახასიათებს საშუალო ინტენსივობის ლალისფერი შეფერილობა, დაბალი ინტენსივობის არომატი. გემოზე არის უხეში, ველური, სხეულიანი, ინტენსიური ტანინებით. გემოს საშუალო ხანგრძლივობით. იდეალურია ახლა მისართმევად და არ საჭიროებს დაძველებას. არ საჭიორებს შეხამებას.
რეზი ცეცხლაძე
მეღვინე, ღვინის ექსპერტი, WSET Level 3