მეღვინეობის შესახებ
მეღვინე და დამფუძნებელი - გიორგი სოლომნიშვილი ძირითადად ფოკუსირდება საფერავის ჯიშისგან სხვადასხვა სტილის ღვინოების დაყენებაზე. მეღვინეობა მდებარეობს კახეთში და ყურძენს სხვადასხვა ტერუარიდან, დაბალმოსავლიანი ვენახებიდან იყენებს. ფერმენტაციასა და დავარგებას წარმართავს, როგორც ქართულ ტრადიციულ ქვევრებში, ისე უჟანგავი ფოლადის ავზებსა და მუხის კასრებში. მისი ღვინოები, როგორც წესი სულ მცირე 2 წლიანი დავარგების შემდეგ ჩნდება ბაზარზე.
თითოეული ღვინის ეტიკეტი თავად მეღვინის შექმნილია და თითოეული ეტიკეტი განსხვავებულ ისტორიას ყვება მეღვინის ცხოვრებიდან. ასევე, თითოეული ეტიკეტის მიღმა განსხვავებული ვენახი და ტერუარი იმალება.
მოცულობა
750 მლ
ალკოჰოლი
13%
ფერი
ალუბლისფერი
არომატი
- ვანილი
- წითელი ხილი
გემო
- წიწაკა
ტექნოლოგია
კლასიკური/მუხის კასრი
ჯიში
- საფერავი
რეგიონი
- კახეთი
წელი
2017
მეღვინეობის შესახებ
მეღვინე და დამფუძნებელი - გიორგი სოლომნიშვილი ძირითადად ფოკუსირდება საფერავის ჯიშისგან სხვადასხვა სტილის ღვინოების დაყენებაზე. მეღვინეობა მდებარეობს კახეთში და ყურძენს სხვადასხვა ტერუარიდან, დაბალმოსავლიანი ვენახებიდან იყენებს. ფერმენტაციასა და დავარგებას წარმართავს, როგორც ქართულ ტრადიციულ ქვევრებში, ისე უჟანგავი ფოლადის ავზებსა და მუხის კასრებში. მისი ღვინოები, როგორც წესი სულ მცირე 2 წლიანი დავარგების შემდეგ ჩნდება ბაზარზე.
თითოეული ღვინის ეტიკეტი თავად მეღვინის შექმნილია და თითოეული ეტიკეტი განსხვავებულ ისტორიას ყვება მეღვინის ცხოვრებიდან. ასევე, თითოეული ეტიკეტის მიღმა განსხვავებული ვენახი და ტერუარი იმალება.