მეღვინეობის შესახებ
ტერა ქისი დათა მაჭავარიანის მეღვინეობაა, რომელიც საქართველოს დედაქალაქთან, თბილისთან ახლოს მდებარეობს. დათა როგორც დამფუძნებელი, ასევე მარნის მთავარი მეღვინეა. იგი ძალიან გამოცდილი და წარმატებული ღვინის ტექნოლოგია, რომელმაც განათლება საფრანგეთში, კერძოდ კი ბორდოში მიიღო. ტერა ქისი 2019 წელს დაარსდა და წლიურად 300 ათას ბოთლს აწარმოებენ.
მოცულობა
750 მლ
ალკოჰოლი
14.5%
ფერი
ინტენსიური წითელი
არომატი
- ალუბალი
- მარწყვი
გემო
- ვანილი
- მუხის ტონები
ტექნოლოგია
ქვევრი/მუხის კასრი
ჯიში
- მერლო
ადგილი
- წინანდალი
რეგიონი
- კახეთი
წელი
2021
მეღვინეობის შესახებ
ტერა ქისი დათა მაჭავარიანის მეღვინეობაა, რომელიც საქართველოს დედაქალაქთან, თბილისთან ახლოს მდებარეობს. დათა როგორც დამფუძნებელი, ასევე მარნის მთავარი მეღვინეა. იგი ძალიან გამოცდილი და წარმატებული ღვინის ტექნოლოგია, რომელმაც განათლება საფრანგეთში, კერძოდ კი ბორდოში მიიღო. ტერა ქისი 2019 წელს დაარსდა და წლიურად 300 ათას ბოთლს აწარმოებენ.