ღვინო არის მუქი ძოწისფერი, მსუბუქი აგურისფერი შეფერილობით მენისკზე. ღვინოს აქვს შავი ქლიავის, მაყვალის, მწარე შავი შოკოლადის და მაყვლის ბუჩქის არომატები. პალეტზე ღვინო ჯერ კიდევ ახალგაზრდაა და ოდნავ ხისტი, საშუალო ტანინებითა და მჟავიანობით. კასრის გავლენა იგრძნობა გემოზე, რომელიც ერთგვარ ჩარჩოს უქმნის ოდნავ დაუბალანსებელ ღვინის სტრუქტურას. ღვინოს აქვს პოტენციალი, რომ დავარგდეს რამოდენიმ წლით. მიირთვით 2023-2026 წლებში და შეუხამეთ შემწვარ ორაგულს შავი პილპილით, შერეული ხორცის დაფას, ქათმის ფრთებს და შებოლილ ნეკნებს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3
- ძოწისფერი
- ალუბალი
- წითელი ხილი
- სხეულიანი
- ტანინიანი
- ქვევრი
- საფერავი
- მუკუზანი
- კახეთი
ღვინო არის მუქი ძოწისფერი, მსუბუქი აგურისფერი შეფერილობით მენისკზე. ღვინოს აქვს შავი ქლიავის, მაყვალის, მწარე შავი შოკოლადის და მაყვლის ბუჩქის არომატები. პალეტზე ღვინო ჯერ კიდევ ახალგაზრდაა და ოდნავ ხისტი, საშუალო ტანინებითა და მჟავიანობით. კასრის გავლენა იგრძნობა გემოზე, რომელიც ერთგვარ ჩარჩოს უქმნის ოდნავ დაუბალანსებელ ღვინის სტრუქტურას. ღვინოს აქვს პოტენციალი, რომ დავარგდეს რამოდენიმ წლით. მიირთვით 2023-2026 წლებში და შეუხამეთ შემწვარ ორაგულს შავი პილპილით, შერეული ხორცის დაფას, ქათმის ფრთებს და შებოლილ ნეკნებს.
გიო ფოცხვერაშვილი
ღვინის კრიტიკოსი, WSET Level 3