მეღვინეობის შესახებ
ვინივერიას ისტორია 2005 წელს იწყება, როცა კომპანიამ საფუძველი ჩაუყარა ქვევრის მარნის მშენებლობას კახეთის რეგიონში, სოფელ ვარდისუბანში. 2006 წელს დასრულდა მარნის მშენებლობა და მეღვინეობამ პირველი მოსავალი მიიღო. 2008 წელს, მარნის მიმდებარე ტერიტორიაზე საქართველოში ერთ-ერთი პირველი შატოს ტიპის სასტუმროს „შატო მერეს“ მშენებლობაც დაიწყო, რომლის მშენებლობაც 2011 წელს დასრულდა.
მეღვინეობისა და სასტუმროს კომპლექსის დამფუძნებელი - გიორგი პირადაშვილი.
მეღვინე-კონსულტანტი დათო მაისურაძე.
მოცულობა
750მლ
ალკოჰოლი
13%
ფერი
- მუქი ლალისფერი
არომატი
- ალუბალი
- მოცხარი
გემო
- დაბალანსებული
- ჰარმონიული
ტექნოლოგია
- ქვევრი
ჯიში
- საფერავი
რეგიონი
- კახეთი
წელი
2021
მეღვინეობის შესახებ
ვინივერიას ისტორია 2005 წელს იწყება, როცა კომპანიამ საფუძველი ჩაუყარა ქვევრის მარნის მშენებლობას კახეთის რეგიონში, სოფელ ვარდისუბანში. 2006 წელს დასრულდა მარნის მშენებლობა და მეღვინეობამ პირველი მოსავალი მიიღო. 2008 წელს, მარნის მიმდებარე ტერიტორიაზე საქართველოში ერთ-ერთი პირველი შატოს ტიპის სასტუმროს „შატო მერეს“ მშენებლობაც დაიწყო, რომლის მშენებლობაც 2011 წელს დასრულდა.
მეღვინეობისა და სასტუმროს კომპლექსის დამფუძნებელი - გიორგი პირადაშვილი.
მეღვინე-კონსულტანტი დათო მაისურაძე.